Wat wil je graag weten?

Waar slapen we?

Na een dag vol spel en avontuur is een verdiende nachtrust essentieel. We slapen in onze eigen slaapzak op ons veldbed of luchtmatras in stevige groene tenten.

Elke tent is vakkundig verankerd en volgens de regels van de kunst opgesteld.

Bij Grensland houden we orde en structuur, we vinden het belangrijk dat onze slaapplaats er netjes bij ligt. Voor we vertrekken ruimen we dus steeds onze spullen mooi op.

Wat eten we?

Een enthousiaste en ervaren keukenploeg zorgt voor de lekkerste maaltijden. Vers, gezond en proper worden de heerlijkste menu’s bereid in onze veldkeuken.

Na tientallen jaren van grondig studiewerk en observatie weten we bij Grensland welke menu’s door onze Grenslanders het meest gewaardeerd worden. De potten zijn elke keer nét niet helemaal leeg gegeten.

Elke ochtend en middag staan de lekkere boterhammen al te wachten op de hongerige kinderbuiken in grote stapels.
Elke avonds verse warme soep, heerlijk aardappelen, groenten en vlees voor elk kind.
Om het logistiek behapbaar te maken zijn er geen al te grote uitzonderingen mogelijk tenzij om medische redenen. Uiteraard wordt niemand verplicht om dingen te eten waar hij of zij geen zin in heeft.

Wat doen we allemaal?

De mogelijkheden zijn oneindig… Op tocht gaan in alle mogelijke vormen. We zoeken sporen in de natuur, verzinnen de meest waanzinnige avonturen op ons terrein, bouwen kampen in het bos, lopen ons de ziel uit het lijf tijdens spannende bosspelen.

Voor de jongsten zoeken we het richting fantasierijke invulling van onze activiteiten en spelen we voornamelijk in groepsverband, hoe ouder de deelnemers hoe complexer en uitdagender de activiteiten worden. De alleroudsten worden er al eens alleen op uit gestuurd om hun opdrachten tot een goed einde te brengen.

En ben je ouder dan 12 jaar, dan staan zonder twijfel een meerdaagse tocht op jouw programma. Samen met je (nieuwe) vrienden op stap ver weg van de bewoonde wereld.

Uiteraard hebben we naast de vaste activiteiten ook onze vaste rituelen, elke ochtend en avond verzamelen we rond onze vlaggenmast om de dag te starten en af te sluiten. We zingen ons de longen uit het lijf en steken de fijnste kampvuren aan.