Wat is belangrijk op kamp?

Kampthema

Elk jaar bouwen we onze activiteiten op rond een ander kampthema. Dit geeft extra diepte en inleving aan onze bosspelen, verhalen en de totale belevenis op kamp.

Voor die thema’s duiken we steevast in de rijke Vlaamse geschiedenis van Vlaamse Helden tot Ludieke Strips, Muziek, Natuur, Ridders en kastelen maar ook minder voor hand liggende thema’s zoals de tijden van de Guldensporenslag, de Boerenkrijg en De Geuzen kunnen ons eindeloos boeien.

De verhalen, de geschiedenis en de bijhorende liederen maken dat een Grensland kamp een unieke belevenis is voor jong en oud. Eentje die elk kind moet kunnen beleven.

Grensland waarden

Grensland is een ervaren organisatie met vele tientallen jonge en minder jonge -maar wel zeer ervaren- medewerkers. Heel die organisatie is tot stand gekomen door de unieke sfeer en kameraadschap maar bovenal door een aantal waarden die we hoog in het vaandel dragen.
We hechten er enorm veel belang aan dat alle deelnemers zich welkom en thuis voelen op kamp. Wij zorgen voor een tot de nok gevuld programma zodat verveling geen enkele kans krijgt en ze ’s avonds moe maar tevreden in hun slaapzak kunnen krijgen.

Merken we ondanks de goede zorgen toch op dat er binnen groep zaken mislopen, dan grijpen we onmiddellijk in. Meerdere leiders en leidsters zijn in bezit van een attest van (hoofd)animator en weten zeer goed hoe met groepsdynamica om te gaan.

Pest- of wangedrag wordt binnen Grensland op geen enkele manier getolereerd. We verwachten ook van de kinderen op kamp dat zij respect opbrengen. Dit zowel naar de andere deelnemers maar ook naar de leiding en medewerkers.

Datzelfde respect verwachten we uiteraard nog meer van onze leiding en medewerkers. Enkele – voor ons – vanzelfsprekende regels delen we graag zodat u weet aan wat voor organisatie u uw kinderen toe vertrouwt.

  • Geen alcohol en sigaretten op kamp, niet voor deelnemers maar ook niet voor leiding en medewerkers.
  • Drugs is in welke vorm ook een enkele rit terug naar huis
  • Pesten wordt niet getolereerd
  • Onze leiding wordt aangesproken met “leider of leidster”
  • Onze leiding smijt zich 101%, we verwachten hetzelfde van de deelnemers

Natuurlijk Grensland

Onze zomerkamp is niets zonder het prachtige terrein waarop we mogen verblijven. We zoeken bossen en terreinen uit die tot de verbeelding spreken en waar we op een veilige en natuurvriendelijke wijze onszelf kunnen amuseren.

Respect voor die natuur is voor ons dan ook een evidentie. We laten geen afval achter, breken geen levende takken af, zorgen dat onze kampen terug afgebroken zijn na het kamp. Kortom, natuurlijk zorgen wij voor de natuur.