Boeken

Zoals het in onze missie staat, stimuleren we het gebruik van het Nederlands op alle gebieden. Eén van de aspecten die we graag benadrukken, is het lezen. Daarom gaan we graag op zoek naar leuke Nederlandstalige boeken voor elke leeftijd.

Bent u auteur of uitgever en wil u ook graag uw nieuw kinder- of jeugdboek hier mee tussen zien staan, neem dan snel contact met ons op via het contacformulier.


Eureka!

Ingrid Vandekerckhove en Hiky Helmantel.
Uitgeverij Clavis.
Prijs: € 10,95
ISBN 9789044828580
Leeftijd: Vanaf 8 jaar


Ons oordeel: * * *

Felix vindt dat het een dag is om politiecommissaris te zijn, samen met agent Lotte natuurlijk. Iedereen die de wet overtreedt, krijgt van hen een boete. Algauw komen ze een mysterieuze auto tegen. De bestuurder blijkt een slechterik te zijn. Er volgt een achtervolging, een huiveringwekkende nachtwandeling én een ongelofelijke onderaardse vondst!

Een grappig en vlot verhaal, dat zich afspeelt in het groen, in de nacht en in een enge ruimte.

Rotschool, ik wil hier weg!

James Patterson en Laura Park.
Uitgeverij Clavis.
Prijs: € 17,95
ISBN 9789044826876
Leeftijd: Vanaf 10 jaar


Ons oordeel: * * *

Hoi, ik ben Rafe Khatchadorian. Het ziet ernaar uit dat ik vorig jaar het eerste jaar van de middelbare school heb overleefd! (Met moeite.) Maar wat denk je? Er komt een nieuw jaar aangeslopen! Maak je niet druk – ik zorg voor dekking.
Stap 1: lees dit boek.
Stap 2: doe niet wat ik heb gedaan. Welkom bij het nieuwe ergste jaar van mijn leven!

Een erg leuk verhaal met grappige tekeningen.

Lotje Later

Cees Van Den Berg en Monique Dozy.
Uitgeverij Clavis
Prijs: € 14,95
ISBN 9789044828702
Leeftijd: Vanaf 8 jaar


Ons oordeel: * * * *

Lotje Later is tien jaar (bijna elf). Ze krijgt al vijf jaar vioolles van Juf Krabbenbak, maar verder dan het maken van zaag- en krasgeluiden is ze nog nooit gekomen. Van een mysterieuze man die woont in een woonwagen krijgt ze een viool. Ineens kan ze prachtig spelen! En een beetje later gebeuren er nog meer wonderlijke dingen …

Een eigenwijs boek vol humor, ontroering, vastberadenheid, wonderbaarlijke gebeurtenissen en prachtige muziek.